fbpx

maskerata

(tal. mascherata)

Vrsta renesansne pokladne igre koju je pjevao ili recitirao prerušeni mladić ili skupina mladića u pokladnoj povorci (ulična maskerata) ili u kućama dobrostojećih građana (salonska maskerata). Sudionici u pokladnim povorkama maskirali su se u različite alegorijske, mitološke i povijesne ličnosti, u skupine koje su predstavljale različita zanimanja, u Ciganke, robove, ljude iz dalekih i egzotičnih krajeva i dr. Maskerata se obično određuje kao lirska pjesma s ulogom.

Naš cilj

Želimo prikupiti kvalitetne i zanimljive tekstove domaćih autora kako bismo ih uspješno promovirali i približili publici. Uživamo u dobrim radovima te želimo to pružiti i drugima.

Prvenstveno se fokusiramo na još uvijek nepoznate autore i pojedince koji se možda još kriju pod maskom i kojima će objave na ovome profilu biti među prvim tekstovima podijeljenim s javnosti!

Kako funkcioniramo

Vaš rad vrlo lako možete poslati našem timu koji će ga nakon toga razmotriti i objaviti na profilu! Radove možete objaviti anonimno ili uz svoje ime i prezime.

1. pošaljite nam svoj rad

Želimo prikupiti što više kvalitetnih tekstova te ćemo svaki rado pročitati. Tekstove možete lako poslati putem obrasca.

2. Naš tim zaprima poruku

Ovisi o količini tekstova, odgovorit ćemo Vam s povratnom informacijom u roku od  maksimalno tjedan dana.

3. Objavljujemo tekst

Nakon što objavimo vaš tekst, poslat ćemo Vam i link na kojemu se on nalazi. Korisnici, baš kao i vi, mogu komentirati tekst i dijeliti ga!

Često postavljena pitanja